Deel 3 van Walter en Poes winactie!

Voorlezen . . . zo belangrijk en ook nog eens ontzettend leuk. Doordeweeks leest moeder voor maar in het weekend is het vaders taak. Eerst is Mirte aan de beurt, verhalen over prinsessen en heel veel roze vind ze fantastisch! Luke weet precies als het verhaal af is en begint dan te stuiteren in zijn bed. Nu komt ie bij mij, zegt hij dan glunderend. Bij Luke variëren de verhalen van dinosaurussen tot kabouters en alles wat daar tussenin zit. En als vader vertelt is het natuurlijk net altijd even spannender . . .

Hier favoriet zijn ook de boekjes van Caroline Mellisant. Even een korte samenvatting van de blog die ik hier al eens over schreef: Toen ik in de kraam lag van Mirte kreeg Luke het allereerste deeltje cadeau van de buurvrouw. Het heet verstoppertje in de Noordzee. Hij leerde hierdoor spelenderwijs verschillende soorten vis kennen en ook nog eens tellen! Deel 2 is aan boord van de vissersboot en dat vinden ze hier ook super omdat we het altijd net vertellen of het op vaders kotter af speelt.

Meer over deze boekjes kun je lezen in de blog www.vissersvrouw.nl/voorlezen

Inmiddels ligt deel 3 hier ook al een tijdje thuis. Dit gaat over de visafslag omdat dit boekje de vis van boord naar de afslag volgt. Je ziet welke weg de vis af legt, van zee tot op je bord en in dit deel gaat de vis vanaf de kotter naar de afslag.

image

Wat leuk is dat je verschillende beroepen ziet naast en rondom de visserman. De vis wordt gelost, gesorteerd, bekeken door oude vissers op de leugenbank, gekeurd door de viskopers en weggereden door een vrachtwagenchauffeur. Verder zien we de mannen die op de scheepswerf en in het dok aan het werk zijn. Dus ik zou zeggen alle vaders met een beroep als deze, koop dit leuke boekje en lees het je kinderen voor!

8

Naast veel voorleesplezier en prachtige tekeningen is het boek ook educatief. De kinderen moeten kleuren benoemen, dingen tellen en zoeken.

khi

Mijn kinderen vinden het leuk en ik hoop die van jullie ook!

Daarom mag ik 2 van deze superleuke boeken weggeven  van Caroline onder de likers en delers van dit bericht op Facebook, dus ik zou zeggen doe allemaal mee!

Viskopers, vissorteerders, vissermannen, vrachtwagenchauffeurs, lassers, en visboeren laat de kinderen op een leuke manier zien wat jullie doen op je werk!

jh

Aanstaande vrijdag hoop ik de boekjes te verloten en ik wens de gelukkige winnaars alvast ontzettend veel leesplezier!

Geef een reactie